Robin Tunney (Veronica Donovan) - DEAD!

5. ledna 2008 v 9:42 | adelushka |  Prison Break
Rodné jméno
Robin Tunney

Výška
5' 4" (1.63 m)

Narozena
19. června 1972
Chicago, Illinois, USA

Znamení
Blíženci


Biografie
Její přispůsobivost k rolím jí dovedla k takovým hercům, jako je Michael Douglas a Ed Harris, ale také jí dělá cenným zbožím v nezávislém filmovém světě. S každým ostrým, silným, komickým nebo někdy i podivným výkonem definuje sama sebe jako jednu z mladých nadějných hereček Hollywoodu.

Tunney hrála ve filmu "Runaway" který měl premiéru v roce 2005 na Tribeca filmovém festivalu. Další role, ve které ji můžeme spatřit, je nezávislý film "Open Window," v kterém hraje oběť sexuálního útoku. Tunney byla naposledy viděná v dramatu/ thrilleru " paparazzi" jako manželka velké filmové hvězdy, která je obtěžována dotěrnými fotografy. Tento film také běžel u nás pod stejným názvem na nově. Také v roce 2004, Tunney hrála ve filmech "Shadow of Fear" a "In Control of All Things," založený na slavném Zodiac-Killerově případu.

Jedna z její nejvíce náročných rolí byl film "Marcy", kde hrála dívku s Touretteho syndromem, a v Bob Gosseově kritikou uznávaný film "Niagara, Niagara". Její výkon jí přinesl ocenění nejlepší herečka v anketě Cuppa Volpe v roce 1997 v benátském filmovém festivalu, stejně jako v roce 1999 nominaci na Independent Spirit Award pro nejlepší ženský výkon.

Její další hlavní role bude v komedii "The In - Laws", kde hraje také Michael Douglas a Albert Brooks; a dále Alan Rudolphův snímek "The Secret Lives of Dentists".

Filmografie
  • Runaway (2005)
  • Prison Break (2005) .... Veronica Donovan
  • Shadow Of Fear(2004) .... Wynn French
  • Papparazzi (2004) .... Abby Laramie
  • Vertical Limit (2000) .... Annie Garrett
  • End of Days (1999) .... Christine York
  • Niagara, Niagara (1997) .... Marcy
  • The Craft (1996) .... Sarah Bailey
  • Frog (1987).... Hannah
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama